Duo Iancu-Lobont

Duo Iancu-Lobonț, format din chitariștii Olivia Iancu și Claudiu Lobonț, și-a început activitatea în anul 2007, an în care cei doi au absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București. Din 2008 au început și studiul instrumentelor istorice (lăută, teorbă, archlute), iar interesul pentru muzica veche se împlinește în cursurile de master și doctorat. Cu o activitate bogată, duo-ul este invitat să concerteze – alături de nume însemnate din domeniu – pe importante scene de concert, precum cea a Ateneului Român, a Sălii Radio sau a Palatului Artelor din Budapesta-Müpa, în cadrul unor importante festivaluri de profil (Festivalul Internațional George Enescu, Early Music Festival Müpa Budapest, Sinaia International Guitar Festival, Transilvania International Guitar Festival, ”Guitar Evenings” International Festival, Harmonia Cordis International Guitar Festival, Early Music Festival Miercurea Ciuc, „Musica Barcensis”, „Musica Coronensis”, Festivalul Baroc Timișoara, „Musica Ricercata Festival, op.1” etc.). Duo-ul a avut colaborări cu diverse ansambluri camerale și orchestre, precum Orchestra Filarmonicii George Enescu, Orchestra de cameră Radio, Orchestra Musica Ricercata, Ansamblul Capella Coronensis, orchestrele filarmonicilor din Brașov, Pitești sau Iași, atât cu chitarele, cât și cu instrumentele istorice, în numeroase proiecte legate de muzica veche. Duo Iancu-Lobonț prezintă programe variate ce acoperă toate perioadele stilistice, de la muzica veche la cea contemporană; lucrările cântate sunt, în cea mai mare parte, propriile transcripții și aranjamente. Cei doi chitariști au urmat cursuri de perfecționare cu unii dintre cei mai importanți profesori și concertiști din lumea chitarei și a lăutei (Costas Cotsiolis, Carlo Marchione, Zoran Dukić, Thomas Müller-Pering, Hopskinson Smith, printre alții). În prezent, duo-ul cântă pe chitare cu 8 corzi și archlute cu 14 corzi.

 

Olivia Iancu a absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București (UNMB) în anul 2007, specializarea Chitară Clasică; în 2009 a obținut diploma de master la UNMB specializarea Stilistică Interpretativă – Muzică de Cameră, iar în anul 2015 a absolvit cursurile doctorale la aceeași Universitate, cu tematică legată de muzica veche. Este laureată a olimpiadelor și festivalurilor naționale de specialitate; a obținut burse de merit și de studiu, printre care bursa Erasmus la Hochschüle für Musik „Franz Liszt” Weimar, Germania. În prezent, este asistent universitar în cadrul Departamentului de Arte al Universității din Pitești.

 

Claudiu Lobonț a absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București (UNMB) în anul 2007, specializarea Chitară Clasică; în 2009 a obținut diploma de master la UNMB specializarea Stilistică Interpretativă – Muzică de Cameră, iar în anul 2017 a absolvit cursurile doctorale la aceeași Universitate, cu tematică legată de muzica veche. A susținut recitaluri în țară și în străinătate și a făcut ilustrație muzicală pentru diverse proiecte culturale (teatru, film, dans, arte plastice, fotografie). În prezent, este profesor la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București.

JOHAN FOSTIER (Belgia)

Johan Fostier este unul dintre cei mai importanţi chitarişti clasici contemporani, muzician a cărui artă interpretativă este apreciată pe întreg mapamondul. Acesta susține concerte ca solist și muzician de cameră (Take Four Guitar Quartet, Almaviva Duo, Estrellitas Duo), fiind solist al celor mai cunoscute concerte pentru chitară; turneele sale l-au purtat prin Rusia, Statele Unite, Canada, Chile, Brazilia, Mexic, Columbia, Argentina, Germania, Franța, Belgia, Italia, Elveția, Olanda, Spania, Portugalia, Maroc, Estonia, Albania, Afganistan.

Interpretarea sa se remarcă printr-un discurs muzical puternic și generos, susținut, în primul rând, de relația corp-instrument, mereu în căutarea armoniei și a libertății, iar în al doilea rând, de abordarea angajată, lirică și foarte colorată, în care predomină dragostea profundă pentru melos. De altfel, îi place să acompanieze soprane și mezzosoprane, în timp ce pregătirea sa vocală îl face să se alăture cvintetului vocal Wappa Tonic.

Tehnica sa solidă, profund legată de muzică, i-a permis să câștige mai multe concursuri internaționale prestigioase (printre care Guitar Foundation of America în 2001, Mottola, De Bonis, Tromp Muziek etc.).

Lingvist de formație universitară, pasionat de cuvinte, a colaborat cu mai mulți comedianți, cântăreți și regizori, ceea ce i-a diversificat și îmbogățit percepția asupra scenei.

Purtat și transformat de studiile sale la Bruxelles (dirijorul Guy van Waas), Paris (maestrul Alberto Ponce, Ecole Normale) și în Elveția (Joaquim Freire, Susane Mebes, idolii săi chitaristici), și-a perfecționat arta în cadrul cursurilor de măiestrie ale lui Nigel North și Eduardo Isaac.

Predă în cadrul programelor de licență și masterat din Tilburg (Fontys Hogeschool voor Kunsten AMPA) și este invitat în întreaga lume pentru a susține cursuri de măiestrie.

DEJAN IVANOVICH (Croația)

Chitaristul croat Dejan Ivanovich s-a născut la Tuzla (Bosnia și Herțegovina) în 1976, începându-și studiile de chitară la vârsta de opt ani. A studiat cu Predrag Stankovic și Vojislav Ivanovic la școala primară și secundară de muzică, precum și cu Darko Petrinjak la Academia de Muzică din Zagreb. A participat la cursuri de măiestrie cu John Duarte, Thomas Muller-Pering, Elliot Fisk, Costas Cotsiolis (chitară), Valter Despalj (violoncel), Michael Steinkuhler (viola da gamba) și Igor Lesnik (percuție). A fost îndrumat de Cristopher Bochmann în cadrul tezei sale de doctorat la Universitatea din Évora între 2011 și 2014.

Cariera sa profesională a început simultan cu studiile superioare (1994-1998). A participat la unele dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzică, cum ar fi Festivalul de la Spoleto (invitat personal de maestrul Gian Carlo Menotti pentru poziția de artist-interpret în rezidență), Festivalul de la Edinburgh și Festivalul Costa de Estoril, Festivalul de Chitară de la Gevelsberg, Oporto – Orașul Culturii Europene și Guitarra Viva din Croația, pe lângă altele. De asemenea, a făcut parte din diverse ansambluri de muzică de cameră: cu flautistul Vasco Gouveia, violoncelistul Jed Barahal, chitaristul Masakazu Tokutake, soprana Ana Ester Neves, Cvartetul de coarde Lyra etc. A obținut premiul I și premiul special pentru cea mai bună interpretare a muzicii spaniole la cel de-al 13-lea Concurs Internațional de Chitară Doña Infanta Cristina (Madrid, 1998), premiul I la cea de-a 3-a ediție a Competiției Internaționale de Chitară de la Sinaia (România, 1998), premiul I la cel de-al 17-lea Certamen [Concurs] Internațional de Chitară Andres Segovia (Herradura, 2001), premiul I și premiul publicului la cel de-al 35-lea Concurs Internațional de Chitară Francisco Tárrega (Benicássim, 2001), premiul I la cel de-al 4-lea Concurs Internațional din Creta (Arhanes, 2005). Dejan colaborează în mod regulat cu diverse orchestre, cum ar fi Orchestra Regală de Cameră din Valonia (Belgia), Orchestra din Benicássim (Spania), Orchestra de Cameră din Slovacia, Orchestra Simfonică din Voivodina (Serbia), Filarmonia das Beiras, Orchestra Coastei Atlantice (Esposende), Orchestra Classica do Centro (Coimbra) și Orchestra Metropolitană din Lisabona (Portugalia). Recitalurile sale în Africa, Europa, America și Asia au fost aclamate în unanimitate de critică și public deopotrivă. Diferite posturi de televiziune și de radio au difuzat și înregistrat spectacolele sale în țări atât de diverse precum Suedia, Croația, România, Portugalia, Belgia, Spania și Bosnia și Herțegovina. Ziare și reviste din întreaga lume au relatat despre spectacolele sale. Înregistrările sale solo pe CD pentru NAXOS și alte case de discuri reflectă măiestria sa în repertoriul care cuprinde multe epoci și stiluri, de la muzica veche până la cei mai actuali compozitori din repertoriul de chitară. Din 2004, și-a unit forțele cu chitaristul grec Michalis Kontaxakis în duo-ul Kontaxakis-Ivanovich. Dicografia lor conține Les Deux Amis, înregistrat și produs de Hubert Kappel și lansat în 2010 de KSGEXAUDIO. Proiectul CD-ului intitulat Pictures (lucrări de Mussorgsky și Stevenson) se află în prezent în curs de pregătire. Dejan a înregistrat, de asemenea, în 2013, lucrarea intitulată Em Memória da Madrugada de Marina Pikoul, pentru chitară și orchestră, împreună cu Orchestra Classica do Centro sub conducerea lui David Wyn Lloyd.

În 2021, cartea lui Dejan dedicată chitariștilor începători a fost publicată de AvA Musical Editions în Portugalia. Între timp, el pregătește cartea despre metodologia predării chitarei, care ar trebui să apară în 2024.

În 2005 a fondat Festivalul Guitarmania din Lisabona și a rămas director al festivalului până în 2010. Din 2007 este profesor de chitară la Universitatea din Évora, Portugalia, tot aici obținându-și și doctoratul în martie 2015, în interpretare muzicală.

 

Presa Internațională

„(…) curajos, tânăr artist sensibil, cu o tehnică surprinzătoare, o muzicalitate profundă și creativitate în fiecare notă și frază (…).” (Ritmo [Spania], noiembrie 1998)

„(…) Dejan Ivanovici și chitara au onorat vineri seara scena Sălii Auer și s-a impus rapid ca un artist căruia va trebui să i se acorde atenție în anii următori (…). Este un instrumentist impunător și un sensibil muzician. Este, de asemenea, curajos (…). Enunțarea ascuțită și distinctă a notelor, precum și abordarea fără cusur a acelor note în succesiune cerute de aceste sonate de Bach au fost superb realizate (…). Pe cât de liniștită este o mare parte din această piesă (Sonata op. 61 de J. Turina), ea pulsează de asemenea cu pasiune latină, un fapt ce nu i-a scăpat solistului de vineri. El a făcut glorioasă lumina lunii din partitură (…). Chitaristul a interpretat muzica (Zapateado de J. Rodrigo) ca pe o expresie a romantismului; în mâinile sale, aceasta a căpătat un sentiment de extaz subtil și totuși limpede (…). Sentimentul de serenadă a marcat interpretarea lui Ivanovici a lucrării Collectici Íntim de Vicente Asencio, cinci piese de dimensiuni, într-adevăr, intime. În timp ce chitaristul le interpreta, acestea păreau concepute nu pentru un public, ci pentru o convorbire sufletească între patru ochi (…).” (Sunday Herald Times [SUA], septembrie 1999).

„Prin tratarea perfectă a detaliilor, prin virtuozitatea tehnică splendidă și prin abordarea sensibilă a muzicii în general, Ivanovici a dat dovadă de toate acele elemente care l-ar putea clasifica în cea mai înaltă elită mondială a chitarei în cariera sa ulterioară… Înțelegerea și simțirea sa infinită a muzicii interpretate au primit o extraordinară apreciere într-o atmosferă complet plină în biserica Sfântului Donat (…).” (Slobodna Dalmacija [Croația], iulie 1997).

„(…) Am spus „o față nouă” pentru că prin recitalul său s-a prezentat în cea mai înaltă artă chitaristică. În primul rând, aș sublinia interpretarea sa relaxată și foarte interesantă; muzica pe care o interpretează și care respectă ascultătorul și se dedică atenției publicului… În cele cinci mișcări (Suite Contatos de P. Bellinati), încă o dată, Dejan Ivanovici a prezentat toată splendoarea tehnicii sale și muzicalitatea care îi onorează interpretarea muzicală…” (Vjesnik [Croația], aprilie 2001)

„Ivanovici este, de asemenea, un interpret extrem de rafinat și un muzician de talie mondială.” (American Record Guide [SUA], martie 2003)

„În timp ce ascultam acest disc m-am trezit atât de absorbit de muzică încât nu am fost conștient de chitaristul Dejan Ivanovici. Acesta este un compliment pentru interpretarea sa, deoarece în niciun moment dificultățile tehnice nu au stat în calea muzicii. Interpretarea și utilizarea cromaticii tonurilor par total adecvate, iar unitatea generală cu muzica asigurată. În general, aceasta este o colecție bună și bine interpretată de muzică pentru chitară, în mare parte rar înregistrată, și, se adresează entuziaștilor chitarei, este totuși un disc ce merită să fie achiziționat și de cei interesați de lucrările mai puțin cunoscute ale compozitorilor britanici, Malcolm Arnold și Richard Rodney Bennett.” (musicweb.uk.net [Marea Britanie], aprilie 2003)

„Dejan Ivanovici a susținut un recital remarcabil, care a cuprins lucrări de Regondi, Castelnuovo-Tedesco, Arregui, Bennett și Rózsa, ca parte a seriei de concerte Guitarra Viva, un eveniment foarte popular care promovează arta chitarei publicului de toate vârstele. (…) Prin programul ales, de o expresivitate contrastantă, cu accent pe calitatea și particularitatea pieselor lirice de Vicente Arregui și a sonatelor de Richard Rodney Bennett și Miklós Rózsa, Dejan Ivanovici a prezentat o seară de concert extrem de personală, extrem de reflexivă și inspirată din punct de vedere interpretativ. În nucleul abordării sale, care se distinge printr-o extraordinar de clară și precisă însușire a partiturii, se află o dezlegare a relației detaliate dintre structură și formă de unde interpretările cresc și se dezvoltă prin perspicacitatea bogatei și complexei integralități a fiecărei lucrări în parte. Prin articularea unei tensiuni interioare generate de corpul muzical, Ivanovici nu depășește niciodată o marjă invizibilă a exteriorului sau profanului în raport cu dinamica expresiei ci, dimpotrivă, el descoperă peisajul unei delicate întinderi de introspecție spre o perspectivă desăvârșită de ascultătorului. Paleta sonoră, precum și calitatea aproape perfectă a structurii tonale generale și a proiecției profilului sonor este denotată de expresia intimă accentuată – ca un ecou al bogatei moșteniri artistice a lăutei. Într-un fel, care focalizează atenția asupra plasticității în ceea ce privește proximitatea încadrării unicității estetice a fiecărei compoziții, deoarece Ivanovici subliniază elementele importante cu modul său special de comunicare care este, mai presus de toate, bogat în aspect narativ – în egală măsură clar și reflexiv. Iată de ce Rêverie op. 19 va străluci cu simplitatea spontană și un anumit farmec al unei expresii bazate pe o abordare romantică față de forma muzicală, iar piesele lirice ale lui Arregui vor fi marcate de gestul lui Ivanovici de liberă expansiune sonoră care îi modelează reliefurile. În interpretarea Sonatei lui Bennet a subliniat discursul de reținere și diminuare, dinamica interioară puternică, cu sunetul extraordinar de bine conturat de o înaltă precizie, care a asigurat receptarea deplină a unei atât de complexe și extraordinar de solicitante lucrări, în special în ceea ce privește forma și structura ei. Pe de altă parte, Sonata lui Rózsa a fost interesantă de urmărit datorită transformării retoricii interpretative a chitaristului în raport cu distincția în detașare a propriului material. (klasika.hr [Croația], ianuarie 2012)

 

RÉMI JOUSSELME (Franța)

Unul dintre cei mai importanţi chitarişti francezi contemporani, câştigător al celebrului concurs „Printemps de la Guitare”, Remi Jousselme este un chitarist versatil, fiind implicat în diverse proiecte muzicale, de la formații orchestrale şi cvartete, până la spectacole de teatru şi dans, împărțind scena cu unii dintre cei mai importanți muzicieni ai momentului (Musicatreize, Ansamblul Intercontemporain, Gautier Copҫon, Cvartetul Bela etc).

Este o prezență activă la unele dintre cele mai importante festivaluri internaționale de chitară clasică (Festivalul Internațional de la Paris, de la San José – Costa Rica, de la Daegun – Coreea de Sud, de la Avignon ”In” – Franța, Festivalul Musica in Strasbourg – Franța, Festivalul Folle Journée din Tokyo –Japonia, etc.), colaborând, de asemenea, cu mari compozitori precum Zad Moultaka, Bruno Mantovani, Philippe Leroux, Felix Ibarrondo și Jean-Pierre Drouet.

Din dorința de a contribui la promovarea activității chitaristice din Paris, Rémi Jousselme a devenit unul dintre directorii artistici ai Festivalului Internațional de Chitară „Sul Tasto”. Rémi Jousselme este actualmente profesor de chitară clasică la Conservatorul din Tours, Franța fiind, de asemenea, cunoscut ca solist, dar și ca interpret de muzică de cameră pe tot cuprinsul Europei, Rusiei și Asiei.

 

5 nov. ora 19.30 | Universitatea Națională de Muzică din București

Duminică, 5.11 / PRELUDII, CÂNTECE ŞI… DANSURI

Recital extraordinar Johan Fostier (Belgia)

Sala de concerte “George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti,  ora 19:30

Intrarea este liberă şi se face pe bază de rezervare: kitharalogos@gmail.com

Câştigător în 2001 al celebrului concurs „Guitar Foundation of America”, Johan Fostier este unul dintre numele importante ale chitarei contemporane, un muzician rafinat, a cărui forță expresivă stă sub deviza „sunetul este oglinda sufletului”. Chitaristul belgian revine în România cu un program care pune în valoare virtuozitatea şi forţa expresivă a acestuia, de la Sonata în si minor a compozitorului ceh Matiegka, unul dintre cei mai importanţi chitarişti-compozitori ai epocii clasice, la Suitele a doi compozitori neo-romantici, mexicanul Manuel Ponce, cu  pastişa în stil baroc inspirată de lutistul Sylvius Leopold Weiss, şi spaniolul Vicente Asencio, cu un omagiu adus oraşului unde s-a născut, Valencia.

 

Program

Alexander Ivanov-Kramskoi (1912-1973) – Prélude – Allegro agitato – Pariv

Manuel Maria Ponce (1882-1948) – Suite in A minor (Prélude, Allemande, Sarabande, Gavottes, Gigue)

Wenzel Thomas Matiegka (1773 – 1830) – Sonata in B minor (Presto fugato, Menuetto, Allegro non tanto)

Vicente Asencio (1908-1979) – Suite valenciana (Preludi, Cançoneta,Dansa)

Salvador Brotons (1959-) – 2 suggestions (Balada – Toccata)

 

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Sponsori: Ansett Logistics; Hora S.A., Reghin, Fabrica de Instrumente Muzicale; Savvy Finance; Tecnoservice Equipment SRL; Savarez.

Parteneri: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Institutul Cervantes; Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Suţu.

Parteneri media: Agerpres, Observator Cultural, RFI România, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Radio Clasic, Agenţia de Carte.ro, Liternet.ro, BookHub.ro, IQads, Smark, România Pozitivă.

4 nov. ora 19.30 | Universitatea Națională de Muzică din București

Sâmbătă, 4.11 / AMIS 

Recital extraordinar DEJAN IVANOVICH (Croația)

Sala de concerte “George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti,  ora 19:30

Intrarea este liberă şi se face pe bază de rezervare: kitharalogos@gmail.com

Unul dintre cei mai importanți chitariști europeni, câștigător al celebrului Concurs  Internațional de Chitară Andres Segovia (Herradura, 2001), cu „o muzicalitate profundă și creativitate în fiecare notă și frază interpretate”, Dejan Ivanovich revine în România la 25 de ani după ce a obţinut premiul I la Concursul Internaţional de Chitară de la Sinaia. Recitalul propus conţine lucrări binecunoscute şi foarte apreciate de publicul larg, precum Collectici Intim de Asencio sau Sonata No. 1 de Brouwer, însă şi câteva piese cântate în premieră în spaţiul muzical românesc, scrise de compozitorii Anđelko Klobučar, Jean-Sébastien Béreau şi Christopher Bochmann.

Dejan va susţine un masterclass intensiv la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (31.10-2.11, Sala Silvestri, 10-16), de care vor beneficia gratuit 6 tineri chitarişti de perspectivă din toată ţara, selectaţi în urma unui apel naţional, şi o conferinţă pe teme muzical-chitaristice (3.11, Sala Silvestri, 10-12).

 

Program

Anđelko Klobučar (1931-2016): Sonata (1992)

Allegro risoluto

Largo

Allegro scherzando

 

Vicente Asencio (1908-1979): Collectici Íntim (1970)

La Serenor

La Joia

La Calma

La Gaubança

La Frisança

 

Jean-Sébastien Béreau (n. 1934): “Que sont mes Amis devenus …” (2021) *

Christopher Bochmann (n. 1950): Angel in Red (2022) *

Leo Brouwer (n. 1939) : Sonata no. 1

Fandangos & Boleros

Sarabanda de Scriabin

La Toccata de Pasquini

 

* 2nd performance

 

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Sponsori: Ansett Logistics; Hora S.A., Reghin, Fabrica de Instrumente Muzicale; Savvy Finance; Tecnoservice Equipment SRL; Savarez.

Parteneri: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Institutul Cervantes; Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Suţu.

Parteneri media: Agerpres, Observator Cultural, RFI România, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Radio Clasic, Agenţia de Carte.ro, Liternet.ro, BookHub.ro, IQads, Smark, România Pozitivă.

3 nov. ora 19 | Institutul Cervantes

Vineri, 3.11 / INTO THE LABYRINTH

Recital Duo Kitharsis (Alexandra Petrișor-Dragoș Horghidan)

Cu participarea actriței Alma Nicole Boiangiu

În program:

Albéniz , de Falla, Brouwer, Ștefănescu-Pătrașcu, Sarasate, Rodrigo ș.a.

Texte de Jorge Luis Borges

Sala Auditorium a Institutului Cervantes din București,  ora 19:00

Intrarea liberă pe bază de rezervare: kitharalogos@gmail.com

 

Duo Kitharsis este un ansamblu cu premii importante la concursuri naţionale şi internaţionale, avînd o activitate concertistică susţinută, care a lansat recent online CD-ul „Fandango”, cu transcripţii și lucrări originale pentru două chitare din Peninsula Iberică. Recitalul de la Institului Cervantes va fi dedicat în mare parte muzicii din Spania, tărâmul pe care chitara se simte ca la ea acasă și va conține o lucrare special scrisă pentru ansamblu de către chitaristul-compozitor Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu.

 

Actriță și muzician, Alma Nicole Boiangiu este artist independent. A absolvit UNATC – Actorie și UNMB – Chitară clasică, urmând cursurile celor două universități concomitent. Cunoscută în urma show-ului de televiziune Vocea României, unde a ajuns în finală, colaborează cu mai multe teatre din capitală. Ultimul proiect cinematografic al actriței este “The Yellow Tie” despre viața maestrului Sergiu Celibidache. Pe parte muzicală, își scrie propriile piese și concertează alături de compozitorul de muzică de film și teatru – Ciprian Iacob.

 

PROGRAM

Isaac Albéniz (1860-1909) – Suite Española No. 1, Op.47: Granada*

Cataluña*

Manuel De Falla (1876-1946) – Serenata Andaluza*

Francisco Tarrega (1852-1909) – Recuerdos de la Alhambra

Pablo De Sarasate (1844-1908) – Mélodie Roumaine, Op.47*

Félix Máximo López (1742-1821) – Variations del Fandango Español*

Cătălin Ștefănescu-Pătraşcu (b. 1971) – Geamparock** for Duo KITHARSIS 

Joaquín Rodrigo (1901-1999)- Tonadilla – Allegro ma non troppo, Minuetto pomposo, Allegro vivace

 

BIO

Duo Kitharsis – Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan – a luat ființă la București, în anul 2009.

După absolvirea cu succes a Facultății de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică Bucureşti, la clasa de chitară a Lect. Univ. Dr. Cătălin Ștefănescu-Pătraşcu, Duo Kitharsis îşi continuă studiile de Master în duo de chitare la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart, Germania, avându-i ca profesori pe Duo Kaltchev – Ivo şi Sofia Kaltchev.

Începând cu anul 2013, Duo Kitharsis studiază la Conservatoire de Strasbourg, la clasa unuia dintre cele mai celebre duo-uri de chitară din lume, Duo Melis – Alexis Muzurakis şi Susana Prieto. În iunie 2016, cei doi termină studiile de Master, fiind absolvenți ai Academiei de Muzica HEAR – Universitatea din Strasbourg, Franța.

Duo Kitharsis a participat la numeroase concursuri internaționale, obţinând următoarele distincţii:

Premiul I la Festivalul Internaţional de Chitară Transilvania, Ediţia a IX-a, Cluj-Napoca (România) în 2011.

Premiul II la Concursul European de Chitară Clasică “Enrico Mercatali” Ediţia a X-a, Gorizia (Italia) în 2013.

Premiul “Champagne Mailliard” la Concursul European de Muzică de Cameră Ediţia XXVIII, Paris (Franţa) în 2014.

 Premiul I la Concursul “Drumul spre celebritate”, Ediţia a V-a, Bucureşti (România) în 2014.

 Premiul I la “Concorso di Esecuzione Musicale ‘Citta di Piove di Sacco'” Ediţia a VII-a, Padova (Italia) în 2014.

 Premiul I la “Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale”, Ediţia a II-a, Castel Ritaldi (PG), (Italia) în 2014.

 Marele Premiu la Festivalul Internațional de Chitară Clasică, Ediția a IX-a, Olsztyn (Polonia) în 2014.

 Premiul II la Concursul Internațional de « Duo de Chitară » L.I.G.I.T.A., Ediția a  XXV-a, Liechtenstein în 2016.

 Premiul I la Concursul Internațional de Muzică de Cameră “Ciutat d’Elx” Ediția a XX-a, Elche, Spania, în 2018.

 Duo Kitharsis a fost invitat să susţină concerte în festivaluri de chitară, precum: Festivalul Internațional de Chitară “Joaquin Rodrigo” din Olsztyn, Polonia, Festivalul Internațional de Chitară “Ciutat d’Elx” Elche, Spania, Festivalul Internațional L.I.G.I.T.A, Liechtenstein, Festivalul  Internaţional de Chitară Transilvania (Cluj-Napoca, România), Festivalul Internațional de chitara din Calcutta, India, Festivalul Internațional de chitara Ciutat d’ELX, (Elche, Spania), etc.

Duo Kitharsis susține concertul anului din cadrul seriei “Nouveaux Talents” pe scena Auditoriumului – Cité de la musique et de la danse din Strasbourg si la Hôtel de Soubise – Archives nationales din Paris, în cadrul sezonului de concerte organizate de către Asociatia “Jeunes Talents”.

Pe lângă recitaluri susţinute la Ateneul Român, Sala Radio, Palatul Șuţu, Palatul Cantacuzino, Palatul Mogoşoaia, Castelul Peleş, Castelul Bran, Biblioteca Astra Sibiu, Palatul Marincu, ei au fost şi protagoniştii celei de-a III-a Ediție a turneului  extraordinar “Muzica în Palatele României”, dovedind un real succes în rândul publicului iubitor de muzică clasică.

Duo Kitharsis concertează la Saint-Martin-in-the-Fields, Londra în cadrul seriei de concerte organizate de către Institutul Cultural Roman.

Cei doi chitariști au cântat în premieră națională “Concertul pentru două chitare și orchestră” de Mario Castelnuovo Tedesco, cu Orchestra Națională Radio București, Filarmonica Teatrului “Oleg Danovsky” din Constanța, precum și alături de Filarmonica din Zielona Gora, Polonia, cu sprijinul Institutului Cultural Roman.

În anul 2015 Duo Kitharsis înregistrează primul CD cu lucrări originale de Mauro Giuliani, Dusan Bogdanovic, Astor Piazzolla și transcripții proprii după Jean Philippe Rameau și Manuel de Falla.

În 2020, cei doi inregistreaza cel de-l doilea CD, dedicat lui Chopin – Duo Kitharsis Plays Chopin, unde se pot asculta în premieră mondială cele mai cunoscute lucrări ale compozitorului polonez.

Cei doi muzicieni sunt  invitaţi să susţină concerte pe scene internaţionale din Marea Britanie, India, Belgia, Germania, Franţa, Italia, Spania, Polonia, etc.

 

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Sponsori: Ansett Logistics; Hora S.A., Reghin, Fabrica de Instrumente Muzicale; Savvy Finance; Tecnoservice Equipment SRL; Savarez.

Parteneri: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Institutul Cervantes; Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Suţu.

Parteneri media: Agerpres, Observator Cultural, RFI România, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Radio Clasic, Agenţia de Carte.ro, Liternet.ro, BookHub.ro, IQads, Smark, România Pozitivă.

2 nov. ora 19 | Universitatea Națională de Muzică din București

Joi, 2.11 / Recital CHITARELE BINE TEMPERATE: ORANJ INCIDENTAL

Duo Iancu-Lobonț

În program: Castelnuovo-Tedesco, Piazzolla, Lauro, Brouwer, Ștefănescu-Pătrașcu ș.a.

Sala Auditorium a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti,  ora 19:00

Intrarea liberă în limita locurilor disponibile

 

Duo Iancu-Lobonț (Olivia Iancu-Claudiu Lobonţ) continuă proiectul „Chitarele bine temperate” în cadrul Serilor de chitară cu recitalul „Oranj incidental”, în care valsurile şi tango-urile din zona sud-americană se împletesc cu preludiile şi fugile specifice muzicii occidentale, repertoriu completat de două lucrări scrise de compozitorii români George Balint și Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu. Un recital cu doi muzicieni rafinați, pasionați deopotrivă de muzica veche și de repertoriul modern al instrumentului, cu apariții pe scene importante din țară și străinătate.

 

PROGRAM

Mario CASTELNUOVO-TEDESCO: Preludiu și fugă nr.10, în Sib major

Antonio LAURO: 4 valses venezolanos*

George BALINT: Dai corinde Cătălin

ȘTEFĂNESCU-PĂTRAȘCU: Muzică oranj pentru o dimineață gri

Leo BROUWER: Musica Incidental Campesina

Manuel MARIA PONCE: Preludio y fuga sobre un tema de Handel*

Astor PIAZZOLLA: Otoño Porteño*

* aranjamente Duo Iancu-Lobonț

 

BIO

Duo Iancu-Lobonț, format din chitariștii Olivia Iancu și Claudiu Lobonț, și-a început activitatea în anul 2007, an în care cei doi au absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București. Din 2008 au început și studiul instrumentelor istorice (lăută, teorbă, archlute), iar interesul pentru muzica veche se împlinește în cursurile de master și doctorat. Cu o activitate bogată, duo-ul este invitat să concerteze – alături de nume însemnate din domeniu – pe importante scene de concert, precum cea a Ateneului Român, a Sălii Radio sau a Palatului Artelor din Budapesta-Müpa, în cadrul unor importante festivaluri de profil (Festivalul Internațional George Enescu, Early Music Festival Müpa Budapest, Sinaia International Guitar Festival, Transilvania International Guitar Festival, ”Guitar Evenings” International Festival, Harmonia Cordis International Guitar Festival, Early Music Festival Miercurea Ciuc, „Musica Barcensis”, „Musica Coronensis”, Festivalul Baroc Timișoara, „Musica Ricercata Festival, op.1” etc.). Duo-ul a avut colaborări cu diverse ansambluri camerale și orchestre, precum Orchestra Filarmonicii George Enescu, Orchestra de cameră Radio, Orchestra Musica Ricercata, Ansamblul Capella Coronensis, orchestrele filarmonicilor din Brașov, Pitești sau Iași, atât cu chitarele, cât și cu instrumentele istorice, în numeroase proiecte legate de muzica veche. Duo Iancu-Lobonț prezintă programe variate ce acoperă toate perioadele stilistice, de la muzica veche la cea contemporană; lucrările cântate sunt, în cea mai mare parte, propriile transcripții și aranjamente. Cei doi chitariști au urmat cursuri de perfecționare cu unii dintre cei mai importanți profesori și concertiști din lumea chitarei și a lăutei (Costas Cotsiolis, Carlo Marchione, Zoran Dukić, Thomas Müller-Pering, Hopskinson Smith, printre alții). În prezent, duo-ul cântă pe chitare cu 8 corzi și archlute cu 14 corzi.

 

Olivia Iancu a absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București (UNMB) în anul 2007, specializarea Chitară Clasică; în 2009 a obținut diploma de master la UNMB specializarea Stilistică Interpretativă – Muzică de Cameră, iar în anul 2015 a absolvit cursurile doctorale la aceeași Universitate, cu tematică legată de muzica veche. Este laureată a olimpiadelor și festivalurilor naționale de specialitate; a obținut burse de merit și de studiu, printre care bursa Erasmus la Hochschüle für Musik „Franz Liszt” Weimar, Germania. În prezent, este asistent universitar în cadrul Departamentului de Arte al Universității din Pitești.

 

Claudiu Lobonț a absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București (UNMB) în anul 2007, specializarea Chitară Clasică; în 2009 a obținut diploma de master la UNMB specializarea Stilistică Interpretativă – Muzică de Cameră, iar în anul 2017 a absolvit cursurile doctorale la aceeași Universitate, cu tematică legată de muzica veche. A susținut recitaluri în țară și în străinătate și a făcut ilustrație muzicală pentru diverse proiecte culturale (teatru, film, dans, arte plastice, fotografie). În prezent, este profesor la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București.

 

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Sponsori: Ansett Logistics; Hora S.A., Reghin, Fabrica de Instrumente Muzicale; Savvy Finance; Tecnoservice Equipment SRL; Savarez.

Parteneri: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Institutul Cervantes; Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Suţu.

Parteneri media: Agerpres, Observator Cultural, RFI România, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Radio Clasic, Agenţia de Carte.ro, Liternet.ro, BookHub.ro, IQads, Smark, România Pozitivă.

1 nov. ora 19 | Palatul Șuțu

Miercuri, 1.11 / GALA CHITARIȘTILOR ÎN AFIRMARE II

Recital Tudor Torge / Andrei Pițu

În program: Aguado, Giuliani, Dubez, Tárrega, Assad

Palatul Suțu, ora 19

Intrarea liberă în limita locurilor disponibile

Pentru a îndeplini unul dintre obiectivele fundamentale ale asociației, acela de a sprijini tinerii muzicieni, organizatorii oferă chitariștilor în afirmare șansa de a concerta în cadrul unui festival international chiar în locul unde acesta a pornit în 2008-09, la Palatul Suțu. Botoşăneanul Andrei Piţu şi clujeanul Tudor Torge, doi dintre cei mai titraţi şi apreciaţi tineri chitarişti români, vor încânta publicul bucureşteanu cu virtuozitatea caracteristică tinerilor interpreţi în afirmare.

De asemenea, tinerii chitariști din toată țara vor putea participa gratuit la cursurile de masterclass de la Universitatea Națională de Muzică din București (dintre care unul va fi un curs de masterclass intensiv de 3 zile), unde se va organiza, de asemenea, o conferință internațională pe teme muzical-chitaristice.

 

Program:

Andrei Pițu

Sergio Assad – Fantasia carioca

Johann Dubez – Fantaisie sur des motifs hongroise

Francisco Tarrega – Capricho Arabe

 

BIO

Andrei Pițu este elev în clasa a XII-a la Liceul de Artă “Ștefan Luchian” din Botoșani. A început studiul chitarei în clasa a III-a cu doamna profesor Carmen Cojocariu, iar din anul 2017 studiază și cu domnul profesor Ștefan Trifan de la Universitatea de Muzică “Gheorghe Dima”. Din anul 2016 a participat la mai mult de 60 de concursuri naționale și internaționale unde s-a clasat în primii 4, cele mai importante rezultate fiind: premiul al II-lea la “Anna Amalia Guitar Competition” în Weimar, Germania, premiul al doilea la “Volos International Guitar Festival”, Grecia și Marele Trofeu la “Transilvania International Guitar Festival”, Cluj-Napoca, 2023.

 

Program:

Tudor Torge

Mauro Giuliani- Grand Ouverture Op.61

Dionisio Aguado  – Introducere și Rondo Brilliante op. 2, nr. 2

Astor Piazzolla – Primavera Porteña

Roland Dyens – Fuoco

 

BIO

Tudor Torge este un tânăr chitarist din Cluj-Napoca, România în vârstă de 17 ani, care studiază chitara clasică cu profesoara Viorela Chiș și Biro Lajos, la Colegiul de Muzică Sigismund Toduță,  din Cluj-Napoca. Tudor a început să cânte de mic, mai exact de la 7 ani. Talentul și virtuozitatea sa au fost recunoscute de la o vârstă fragedă. Până în prezent, el a obținut peste 85 premii la concursuri naționale și internaționale. A câștigat premii importante la Olimpiadele Naționale de Interpretare Instrumentală (2016 – 2023), Premiul I la Festivalul Internațional de Chitară de la Sinaia (2016, 2017, 2019), Premiul III Festivalul Internațional de Chitară de la Sinaia – Categoria Maeștri – 2023, Premiul III la Transilvania International Guitar Festival- Categoria Maeștri, Premiul I la Concursul Internațional Talente în Afirmare (2019), Premiul I – Pleven International Guitar Festival (Bulgaria, 2017, 2019), Guitar Art International Guitar Festival (Serbia, 2017, 2018), Premiul I la Concursul Internațional de Chitară Eduard Pamfil (2015, 2017, 2019 ), Premiul I la Lira de Aur (2022), Trofeul Lira de Aur – 2023,  Premiul I la Transilvania International Guitar Festival (2016, 2018, 2020), Premiul I G Clef International Music Competition, Coreea (2021), Premiul I Altamira Guitar Festival Italia (2021), Marele Premiu la Pleven International Guitar Festival (Bulgaria, 2021) Marele Premiu, Concursul de Interpretare Vocal-Instrumentală-Oradea (2021) Marele Premiu Orpheus Tg-Jiu (2022), Marele Premiu ,,Talente în Afirmare,, (2022), Marele Premiu Johann Sebastian Bach Music Festival (2022), Marele Premiul Concursul de Interpretare Instrumentală Appassionato -2023. Unul dintre cele mai importante premii pe care le-a obținut până acum este premiul III la Concursul Guitar Foundation of America din 2020.

A urmat masterclass-uri cu unii dintre cei mai apreciați chitariști ai lumii, precum: Judicael Perroy, Chinnawat Themkumkwun, Lovro Peretić, Giulia Ballaré, Dragoș Ilie, Costin Soare, Belmin Okanović, Bogdan Mihăilescu, Andrea De Vitis, Joao Carlos Victor, Gabriel Bianco, Dávid Pavlovits, Alexis Muzurakis, Liviu Georgescu, Antal Pusztai, András Csáki, Tudor Niculescu-Mizil, Anton Baranov, Carlo Marchione, Girán Péter, Raphaël Feuillâtre, Jonas Egholm, Álmos Tóth, Nino D’Amico, Cristina Galietto, Alvaro Toscano, Jeremy Jouve. Tudor este pasionat și de muzica de cameră și susține concerte și participă la concursuri de muzică de cameră alături de sora sa – violonistă, Mara Torge, dar și alături de violonistul Rareș Șiclovan, sub numele – Duo Assai.

Tudor a cântat în peste 180 de concerte de la începutul carierei sale. Dintre cele mai recente amintim: Il Canto di Paganini (concert cameral, duet cu Mara Torge – 20 și 21 mai 2023, Casa Memorială Sigismund Toduță, Cluj-Napoca), Concert Duo Assai (febr. 2023 Sala Casino, Cluj-Napoca), Cromatici muzicale (martie 2023, Casa Memorială Sigismund Toduță, Cluj-Napoca),  Concert Cameral la Lisabona, alături de maestrul Alexandru Tomescu (1-XII-2022), A cântat, de asemenea, în deschiderea maestrului Andrea De Vitis-București (2022), Concert Novum Generatio (2022), Transilvania International Guitar Festival Concert (2022) Cluj-Napoca, Nocturna Bibliotecilor, Concert (2022, 2023) Cluj-Napoca, Mastering Young Musicians Concert (2022) Cluj-Napoca, Casino Concert Cluj-Napoca, (2022), Concert – Stagiunea de Marți – Chitară-Vioară Ateneul Român susținut de Tudor Torge și sora sa, Mara Torge (ianuarie 2022 și în ianuarie 2023), de asemenea, a cântat în multe recitaluri alături de violonistul Rareș Șiclovan.

 

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Sponsori: Ansett Logistics; Hora S.A., Reghin, Fabrica de Instrumente Muzicale; Savvy Finance; Tecnoservice Equipment SRL; Savarez.

Parteneri: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Institutul Cervantes; Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Suţu.

Parteneri media: Agerpres, Observator Cultural, RFI România, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Radio Clasic, Agenţia de Carte.ro, Liternet.ro, BookHub.ro, IQads, Smark, România Pozitivă.

31 oct. ora 19 | Universitatea Națională de Muzică din București

Marți, 31.10 / BAZAAR MYSTERIA

Recital Duo Hesperus (Costin Soare-Ioan Bănescu)

Alex Icodin (live painting)

În program: Drăgoi, Piazzolla, Turina, Vardianu, Păiș, Ghinea

Sala Auditorium a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti,  ora 19:00

Intrarea liberă în limita locurilor disponibile

 

Duo Hesperus continuă proiectul de explorare a repertoriului contemporan printr-un concert intitulat „Bazaar Mysteria”, în care lucrări consacrate sunt intercalate cu cele ale câtorva tineri compozitori români, aceştia compunând în premieră pentru ansamblu de duo de chitare. Astfel, influenţa muzicii orientale, dar şi a jazz-ului, se fac simţite în piese precum „Suita de dansuri româneşti” de Sabin Drăgoi sau „Tango Suite” de Astor Piazzolla, ca şi în lumile sonore imaginate de Oana Vardianu (Bazaar Mysteria), George Păiş (Flori de Jazz-o-mie) sau Vlad Ghinea (Moorish Moods). Celor doi interpreţi li se va alătura artistul grafician Alex Icodin care va picta live, transformând concertul într-o experienţă sincretică în care spectatorii vor vedea/simţi culorile/parfumurile bazarului oriental.

Costin Soare și Ioan Bănescu au concertat pentru prima dată împreună în august 2020 în cadrul „Sommerfest Rădăuți”, iar de atunci au apărut ca Duo HESPERUS pe scena Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, ed. a X-a, în cadrul Stagiunii „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM, la Filarmonica Braşov, Centrul Cultural „Arcuş” de la Sf. Gheorghe, Biserica Evanghelică „Sf. Margareta”, Mediaş, Ateneu Tecuci şi Pavilionul „Marcel Guguianu” de la Bârlad. Cei doi muzicieni îşi propun, pe de-o parte, să exploreze repertoriul contemporan şi să comande lucrări noi pentru această formulă instrumentală, pe de altă parte, să aducă în faţa publicului lucrări consacrate, însă şi transcripții inedite.

 

Costin Soare este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit o frumoasă carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. „Dinu Lipatti”, Bucureşti şi cadru asociat dr. la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, proiect de succes în cadrul căruia concertează chitarişti de top din întreaga lume.

Cu o experienţă de 12 turnee (inter)naţionale la activ (peste 80 de concerte în ţară şi străinătate – Ungaria, Danemarca, China –  în ipostază solistică sau alături de muzicieni precum flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, violonistul Valentin Şerban, violistul Marius Ungureanu, mezzosoprana Claudia Codreanu și actriţa Daniela Nane), 3 CD-uri solo, primul lansat în 2014, „Nocturne şi dansuri”, cel de-al doilea în 2020, intitulat „Oglinzi”, iar al treilea, „Oraşe invizibile şi fiinţe imaginare” – Muzică contemporană românească pentru chitară (2021) şi unul cameral în 2017, „Twenty Shades of Music” (alături de Ion Bogdan Ştefănescu), cu peste 250 de concerte desfăşurate în ţară şi străinătate, muzicianul-chitarist Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice prin intermediul unui instrument a cărui voce intimă şi repertoriu sunt apreciate de publicul larg.

Pasionat de muzica contemporană, a iniţiat un proiect unic în lumea chitaristică de la noi, intitulat „Musica…”, parte a Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, prin care încearcă să stimuleze creaţia pentru instrument, ocolit, până de curând, de majoritatea compozitorilor valoroşi din România. De la debutul proiectului, în 2012, la Muzeul Naţional „George Enescu”, a cântat în cele 9 recitaluri peste 20 de lucrări în primă audiţie, scrise de compozitori precum: Dan Dediu, Carmen Cârneci, Violeta Dinescu, Gabriel Almaşi, Gabriel Mălăncioiu, Şerban Marcu, Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu, Sebastian Androne, Sebastian Ţună.

În 2013 şi 2014 este invitat ca profesor la cursurile de vară ale Academiei Sighişoara, alături de muzicieni de marcă din ţară şi străinătate, iar din 2016 pînă în prezent susţine masterclass-uri şi concerte timp de 10 zile în fiecare vară în cadrul prestigioasei Academii ICon Arts Transilvania.

 

Ioan Bănescu este doctorand în cadrul Universității de Muzică din București, fiind unul dintre tinerii chitariști români cu o intensă activitate concertistică, pasionat deopotrivă de repertoriul tradițional al instrumentului și de muzica contemporană. În anul 2020 a beneficiat de o bursa Erasmus care i-a permis sa studieze la facultatea “Bela Bartok” din Szeged, Ungaria alături de prof. David Pavlovits; este, de asemenea, bursier al programului “Tinere Talente” al Fundației Regale Margareta a României.

A participat la concursuri naționale și internaționale , obținând premii importante, printre care: premiul I la “King’s Peak International Music Competition”, SUA, Premiul II la “10th International Music Competition Belgrade”, Serbia, Premiul I la concursul “Bursa Kitharalogos”, Premiul I la Festivalul Internațional “Les Etoiles de Paris”, Franța, premiul I la Concursul National “Ada Ulubeanu” organizat de Fundatia “George Enescu”, premiul I la Concursul National “Dan Cumpătă” organizat de Fundatia “George Enescu”, premiul I la Concursul International de Interpretare  “George Georgescu” Tulcea.

A susținut recitaluri solo sau în cadrul unor ansambluri camerale în ţară, pe scene importante cum ar fi: Muzeul Național “George Enescu” (București și Sinaia), Castelul Peleş, Sala Thalia din Sibiu, Palatul Suțu etc., dar și în străinătate (Elveția și Ungaria)

A luat parte la numeroase cursuri de măiestrie sub îndrumarea unora dintre cei mai apreciați profesori și interpreți din lume, precum: Marcin Dylla, Reinbert Evers, Andras Csaki, Matteo Mela, Lorenzo Micheli, Pablo Marquez, David Pavlovits, Susana Prieto, Alexis Muzurakis, Rémi Jousselme, Carlo Marchione și Rafael Aguirre.

 

Alex Icodin

 • Artist vizual specializat in lettering, ilustratie, design
 • Creative partner la OPENVIEW studio
 • Absolvent de UNARTE la grafica, antrenat in gravura, desen, acuarela, animatie, grafica digitala si murale
 • Profesor din 2017 de Design si Comunicare vizuala, la master SNSPA, FCRP
 • Art Director Premiat la Effie, AD’Or, Golden Drum pentru creativitate si eficienta
 • Activist de mediu si voluntar pentru cauze sociale si culturale
 • 24 ani de experienta in adv. Aici si aiurea. Adica in Bucuresti, Londra, Belgrad, Budapesta si pe unde am mai fost trimis de agentiile unde am lucrat.
 • MERCURY, SAATCHI, LEO BURNETT si acum OPEN VIEW studio
 • Bergenbier, Prigat, Becks, Tide, Bonux, Elite, Primola, Coca-Colabranduri pentru care a lucrat cu pasiune si creativitate. Premiile luate, Grand Effie, Effieuri, premii de creatie la Ad’Or, Golden Drum au recompensat asta.
 • Am lucrat si pentru branduri mai mici: 24-fun, Antipa, Aulin si alti clienti mici, joaca frumoasa si proiecte inovative.
 • Acum 15 ani am lasat rafturile de premii pt o activitate mai riscanta dar si placuta de antreprenoriat. Cu cativa fosti colegi graficieni si dtpisti, cu un ilustrator si cu o multime de prieteni colaboratori gata sa dea o mana de ajutor in ridicarea brandurilor romanesti.
 • Dintre clientii Open View studio: Napolact BIO, UNICEF, Doncafe, Amigo, Life Care, NoMoMoo by Vegan Gourmet, Premier catering, Klintensiv, Alfred Fronius kindergarten, Coca-Cola, Nivea, Scandia foods, Interstar- Evrika, Restocracy, George Butunoiu executive search, Netopia payments, Societatea Muzicala, Milu cafe

 

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Sponsori: Ansett Logistics; Hora S.A., Reghin, Fabrica de Instrumente Muzicale; Savvy Finance; Tecnoservice Equipment SRL; Savarez.

Parteneri: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Institutul Cervantes; Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Suţu.

Parteneri media: Agerpres, Observator Cultural, RFI România, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Radio Clasic, Agenţia de Carte.ro, Liternet.ro, BookHub.ro, IQads, Smark, România Pozitivă.

Go to Top