SoloDuo

SoloDuo, Matteo Mela şi Lorenzo Micheli au concertat în toată lumea: Europa, Asia, SUA, Canada şi America Latină, şi au fost apreciaţi – de la Carnegie Hall din New York la Sejong Camera Hall din Seul, de la Sala Coloanelor din Kiev la Konzerthaus din Viena – ca fiind unul dintre cele mai bune ansambluri auzite vreodată.

Pe lângă repertoriul clasic, romantic şi modern, Matteo şi Lorenzo – însoţiţi de lutistul Massimo Lonardi – au explorat muzica italiană din secolul XVII si XVIII pentru chitară barocă şi theorbă. Împreună, Matteo şi Lorenzo au înregistrat cele Trei Cvartete de Fracois de Fossa, op.19 (2004), un CD cu muzică italiană din secolul 17 pentru chitară barocă şi theorbă, un CD cu Arile şi Cantatele de Alessandro Scarlatti (“Clori, nifa e amante”, 2013), o antologie cu capodopere ale secolului XX pentru două chitare (“Solaria”, 2007), Duete Concertante de Antoine De Lhoyer (2007), o colecţie de lucrări camerale scrise de Mauro Giuliani (2008), o colecţie de piese din secolul 19 pentru două chitare (Noesis, 2009) şi albumul “Metamorphoses” (2014), precum şi multe alte inregistrări solo la case de discuri ca şi Naxos, Brilliant, Contrastes, Kookaburra, Mel Bay şi Stradivarius.

Matteo locuieste în Geneva, Elveţia, unde predă la Conservatorul Popular. Lorenzo locuieste în Milano, Italia, şi este profesor din anul 2015 la Universitatea de Muzică din Lugano, Elvetia.

www.soloduo.it

www.soundtreeartists.com

 

2017-10-08T20:34:07+00:00