Vineri, 9 noiembrie, de la ora 19, „Serile de chitară” continuă în sala de concerte a Institutului Maghiar din Bucureşti-Institutul Balassi, cu un recital a doi dintre cei mai talentaţi şi apreciaţi tineri chitarişti maghiari, studenţi la Academia „Franz Liszt” din Budapesta, Nágy Marton şi Szalai Lotti. Cu premii importante la concursuri naţionale şi internaţionale, cu o activitate concertistică intensă, cei doi discipoli ai maestrului Eötvös József vor prezenta un program de lucrări solistice şi duete, un repertoriu divers în care virtuozitatea şi energia se îmbină cu lirismul şi delicateţea specifice instrumentului.

Cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional „Serile de chitară” este dedicată memoriei lui Petru Maier Bianu, cineast şi scriitor, cel care a iniţiat alături de Costin Soare în 2008, în cadrul Stagiunii „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM, prima ediţie a acestui eveniment.

Petru Maier Bianu (1947-2011) s-a născut la 2 septembrie 1947 la Sibiu, a realizat filme artistice de lung şi scurt metraj, filme documentare şi a montat piese de teatru în ţară şi străinătate. A debutat în 1990 cu volumul de versuri Preludii epice, la Editura Eminescu, iar în 1999, a publicat la Editura Cartea Românească prima ediţie a romanului Inventarul iernilor. A fost preşedinte al Fundaţiei Culturale ACCUMM şi coordonator al Atelierului de Cultură şi Civilizaţie Universală. Pasionat de muzica clasică, a iniţiat prima stagiune independentă din Bucureşti, Stagiunea „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM care îşi desfăşoară concertele săptămînal, de peste 20 de ani la Palatul Suţu.

Intrarea la concert este liberă şi se face pe bază de invitaţie, scriind la adresa kitharalogos@gmail.com . Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi www.seriledechitara.ro şi www.facebook.com/kitharalogos

Descarca afis

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Sponsori: GSR Audit & Expertise, Compania de administrare a Domeniului Bran, Tecnoservice Equipment SRL, Savarez.

Parteneri: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Institutul Cervantes, Institutul Maghiar din Bucureşti-Institutul Balassi, Muzeul Naţional „George Enescu”, Fundaţia ACCUMM, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), ICon Arts Transilvania 2019, Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, Athenee Palace Hilton Bucharest.

Parteneri media: RFI România, Observator Cultural, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Agenţia de Carte.ro, Radio Clasic, Liternet.ro