//Reinbert Evers

Reinbert Evers

Reinbert Evers s-a născut în Dortmund, Germania, și și-a început studiile de chitară cu Maritta Kersting în Düsseldorf, înainte de a începe să lucreze cu Karl Scheidt în Viena. A terminat ambele academii, cu cele mai înalte onoruri.

A fost numit profesor de chitară la Musikhochschule Münster în 1976,  iar în 1980 a primit premiul „Young Artists Award” din partea orașului Dortmund.

Discografia lui impresionantă cuprinde lucrări de la compozitori începând cu Bach (lucrări complete pentru lăută), trece prin marii maeștrii ai secolului al XIX-lea, precum Sor și Giuliani, și ajunge la cei contemporani, precum de Falla, Henze, Britten, Trojahn, etc.

A interpretat în premieră mai mult de 150 de compoziții noi, piese solo, muzică de cameră și concerte pentru chitară și orchestră. Premiera la Bruxelles,  cu “Royal Winter Music II” de Hans Werner Henze, din 1980, i-a adus recunoașterea internațională.

Compozitori precum Dieter Schnebel, Manfred Trojahn, Detlev Glanert, Luca Lombardi, Jens-Peter Ostendorf, Sidney Corbett, Anatol Vieru, Bojidar Dimov, Bozhidar Spasov, Osvaldas Balakauskas, Anatolijus Šenderovas, Onutė Narbutaitė, Pēteris Vasks, Guo Wenjing, Shih, Jō Kondō, Xiaoyong Chen i-au dedicat numeroase piese.

2017-10-08T20:34:21+00:00