Festivalul Internaţional „Serile de chitară”, ediţia a X-a, București, Sibiu, Brașov 4 – 17 noiembrie 2021

Ediţia aniversară a Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, se desfăşoară anul acesta la Bucureşti, Sibiu şi Braşov şi propune publicului meloman recitaluri şi concerte cu orchestra la care vor participa câţiva dintre cei mai importanţi chitarişti ai lumii, alături de muzicieni români de certă valoare. Festivalul capătă amploare prin colaborările cu Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, alături de care chitaristul argentinian Pablo Màrquez va cânta în premieră mondială „Concertul pentru chitară, orchestră de coarde şi 2 percuţionişti, op. 174”, intitulat „Aluvión”, de Dan Dediu, şi Orchestra de Cameră Radio avându-i ca solişti pe membrii duo-ului Bandini-Chiacchiaretta (chitară-bandoneon), care vor dedica o seară specială muzicii lui Astor Piazzolla, de la a cărui naştere aniversăm 100 de ani. 3 recitaluri solo la Bucureşti şi Braşov susţinute de către cei mai sus menţionaţi, cărora li se va alătura unul dintre cei mai titraţi şi apreciaţi tineri chitarişti ai momentului, italianul Andrea de Vitis, 2 concerte de duo susţinute de muzicieni români (Duo Kitharsis şi Duo Soare-Bănescu), 5 prime audiţii absolute, masterclass-uri pentru elevi şi studenţi – acestea sunt evenimentele care sperăm că, în aceste timpuri dificile, vor readuce bucuria în sufletele spectatorilor care urmăresc de 10 ediţii acest proiect devenit un reper cultural în peisajul chitaristic şi muzical românesc.

Pentru detalii, vă rugăm să accesaţi www.facebook.com/kitharalogos sau www.seriledechitara.ro . Intrarea la concert se face pe baza prezentării certificatului verde de  vaccinare și se face în limita a 30% din capacitatea maximă a sălilor. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Purtarea corectă a măştii este obligatorie pe întreaga durată a concertului. Intrarea la concerte este liberă şi se face pe bază de rezervare, scriind la kitharalogos@gmail.com , cu excepţia sălilor unde se desfăşoară concertele cu orchestra şi a concertului cameral de la Palatul „Tinerimea Română”.

Concertele (6.11, 12.11, 13.11, 16.11, 17.11/București) vor putea fi urmărite şi în direct, online, pe pagina de youtube a Asociaţiei Culturale Kitharalogos.

Afis 2021 

CONCERTE

4.11 / Concert cu orchestra: Pablo Márquez,

dirijor: Horia Andreescu, Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

în program: Dan Dediu  – „Concertul pentru chitară, orchestră de coarde şi 2 percuţionişti, op. 174 (primă audiţie absolută)

Sala Thalia, Sibiu, ora 19

 

6.11 / Recital Pablo Márquez (Argentina/Elveţia)

în program: Milan, Sor, Ponce

Sala de concerte “George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Ora 19.30

 

12.11 / Recital Duo Kitharsis

în program: Chopin, Tárrega, Bartók, Piazzolla, Mălăncioiu ş.a.

Palatul “Tinerimea Română”, Bucureşti, ora 19

 

13.11 / Recital Andrea de Vitis (Italia)

în program: de Falla, Gilardino, Villa-Lobos, Castelnuovo-Tedesco

Sala de concerte “George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Ora 19.30

 

16.11 / Recital O, gloriosa Domina”

Duo Costin Soare- Ioan Bănescu

în program: Bakfark, Narvaez, Variu, Murariu, Petrache

Sala Auditorium a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, ora 19

 

16.11 / Recital „Le Grand Tango”

 Duo Bandini-Chiacchiaretta / chitară-bandoneon (Italia)

în program: Astor Piazzolla

Sala Patria, Braşov, ora 19

 

17.11 / Recital „Le Grand Tango”

Duo Bandini-Chiacchiaretta / chitară-bandoneon (Italia),

În program: Astor Piazzolla

Sala de Concerte a Universității Naționale de Muzică din București, ora 19.30

 

MASTERCLASS

7.11 / masterclass Pablo Márquez

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, orele 12-16

14.11 / masterclass Andrea de Vitis

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, orele 12-16

15.11 / masterclass Giampaolo Bandini

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, orele 15-19

 

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Sponsori: Hora S.A., Reghin, Fabrica de Instrumente Muzicale; Savvy Finance; Tecnoservice Equipment SRL; Savarez.

Parteneri: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Orchestrele şi Corurile Radio România, Filarmonica de Stat Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Filarmonica Braşov, Institutul Italian de Cultură, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), ICon Arts Transilvania 2022, Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Fundaţia ACCUMM.

Parteneri media: Radio România Muzical, Agerpres, Radio Trinitas, Agenţia de Carte.ro, Liternet.ro, BookHub.ro, Revista Profil Cultural.