Lorenzo Micheli și-a consolidat cariera concertistica odata cu castigarea premiilor I la citeva concursuri prestigioase de chitara (Gargnano, Citta di Alessandria, Guitar Foundation of America). A sustinut peste 600 de concerte in Europa, peste 200 in America si Canada, precum si in Africa, Asia si America Latina, atat ca solist, cat si acompaniat de orchestra.

Din 2002 sub numele de “SoloDuo”, Lorenzo Micheli  a sustinut concerte alaturi de Matteo Mela in sali precum New York Carnegie Hall, Senjong Hall din Seul, Hall of Columns din Kiev si Schubertsaal din Viena.

Discografia sa include peste 20 de titluri la case de discuri precum Naxos, Stradivarius, Pomegranate si Soundset: muzica lui Dionisio Aguado, Cvartetele, op.19 de Francois de Fossa, Sonatele scrise de compozitorul vienez Ferdinand Rebay, un CD cu muzica italiana din secolul al XVII-lea pentru chitara baroca, archlute si teorba, o colectie de Arii si Cantate de Alessandro Scarlatti, colectia completa de Concerte cu orchestra si cele 24 de Preludii si Fugi pentru doua chitare compuse de Mario Castelnuovo-Tedesco, un CD cu muzica de camera scrisa de Mauro Giuliani, lucrarile complete ala lui Miguel Llobet, trei antologii de muzica pentru doua chitare si albumul Morning in Iowa, cu fostul membru al trupei Dire Straits, David Knopfler.

Lorenzo locuieste in Milano, Italia. Dupa ce a predat peste 10 ani la Institutul Pareggiato din Valle d’Aosta, incepand cu 2011 este profesor la Conservatorul din Lugano, Elvetia.