Duo Iancu-Lobonț, format din chitariștii Olivia Iancu și Claudiu Lobonț, și-a început activitatea în anul 2007, an în care cei doi au absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București. Din 2008 au început și studiul instrumentelor istorice (lăută, teorbă, archlute), iar interesul pentru muzica veche se împlinește în cursurile de master și doctorat. Cu o activitate bogată, invitat să concerteze în cadrul celor mai importante festivaluri de profil din țară (Sinaia International Guitar Festival, Transilvania International Guitar Festival, Turnu-Severin International Guitar Festival, Festivalul Internațional ”Serile de Chitară” București, Festivalul Internațional ”Hibernal de Chitară” București, Festivalul ”Viva la Guitarra” București, Festivalul ”Nocturne Baroce” București, Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc, Festivalurile ”Musica Barcensis” și ”Musica Coronensis” Brașov, Mogoșoaia ClasicFest, Festivalul de Lăută din Cetatea Neamț etc.), duo-ul a avut colaborări cu diverse ansambluri camerale sau orchestre, atât cu chitarele cât și cu instrumentele istorice, în numeroase proiecte legate de muzica veche, pe cele mai importante scene din țară (Ateneul Român, Sala Radio, Filarmonica Brașov, Filarmonica Banatul Timișoara, Filarmonica Pitești, Opera Națională București, Opera Națională Iași etc.). Duo Iancu-Lobonț prezintă programe variate ce acoperă toate perioadele stilistice, de la muzica veche la cea contemporană; lucrările cântate sunt, în cea mai mare parte, propriile trascripții și aranjamente. Cei doi chitariști au urmat cursuri de perfecționare cu unii dintre cei mai importanți profesori și concertiști din lumea chitarei și a lăutei: Costas Cotsiolis (Grecia), Susana Prieto (Spania), Alexis Mouzourakis (Grecia), Joaquin Clerch (Cuba), Pavel Steidl (Olanda), Carlo Marchione (Italia), Gerhard Reichenbach (Germania), Thomas Müller Pering (Germania), Davide Ficco (Italia), John Duarte (Anglia), Hopkinson Smith (SUA/Elveția) etc.
Olivia Iancu a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB) – Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea Chitară Clasică, în anul 2007. În 2009 a obținut masteratul la UNMB specializarea Stilistică Interpretativă – Muzică de Cameră, iar în anul 2015 a absolvit cursurile doctorale la aceeași Universitate. În prezent este asistent universitar în cadrul Departamentului de Arte al Universității din Pitești. Este laureată a olimpiadelor și festivalurilor naționale de specialitate; a obținut burse de merit și de studiu, printre care bursa Erasmus la Hochschule für Musik „Franz Liszt” Weimar, Germania.
Claudiu Lobonț a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București – Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea Chitară Clasică, în anul 2007. În 2009 a obținut masteratul la UNMB specializarea Stilistică Interpretativă – Muzică de Cameră, iar în anul 2017 a absolvit cursurile doctorale la aceeași Universitate. În prezent este profesor la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București. A susținut recitaluri în țară și în străinătate și a făcut ilustrație muzicală pentru diverse proiecte culturale (teatru, film, dans, arte plastice, fotografie).