Asociația Culturală Kitharalogos s-a înfiinţat în 2014 cu scopul de a promova valorile culturale din zona muzicii clasice şi, mai ales, a chitarei clasice, de a organiza  festivaluri, concerte etc. Începând cu 2015, de când proiectul nostru de suflet, început în 2008 la Palatul Suțu, Serile de chitară (www.seriledechitara.ro), a devenit internațional, am organizat în ultimele 6 ediții peste 50 de concerte la care au participat peste 16 artiști de top (muzicieni precum Pablo Marquez, Marcin Dylla, Lorenzo Micheli, Andras Csaki, Duo Melis, Rafael Aguirre, Remi Jousselme, Carlo Marchione, Gabriel Bianco ș.a.) din 8 țări, alături de peste 25 de muzicieni de valoare din România, cu un public participant de aproximativ 7.000 de spectatori.

De asemenea, am organizat în cadrul festivalului gale extraordinare ale tinerilor în afirmare (la care au participat 15 tineri), am dezvoltat un proiect de stimulare a compozitorilor români (la care au participat 10 compozitori importanţi, dintre care amintim aici pe: Dan Dediu, Carmen Cârneci, Violeta Dinescu, Sebastian Androne, Şerban Marcu, Gabriel Mălăncioiu ş.a.), cu rezultate foarte bune (20 de lucrări noi pentru chitară, printre care și Concertul pentru chitară, orchestră de coarde şi percuţie, op. 174 de Dan Dediu, prezentat în primă audiţie mondială la Sibiu), am organizat 4 conferințe cu participare internațională și masterclass-uri la care au luat parte peste 50 de elevi și studenți. În 2018 am inițiat Bursa Kitharalogos, în valoare de 1000 de euro, un proiect unic în România, concurs online dedicat chitariştilor până în 26 de ani, cu scopul de promova muzica scrisă de compozitorii români pentru festival în ultimii ani; în 2019 s-a desfăşurat ediţia a II-a, cu premii totale în valoare de 2000 de euro, iar în 2021 am derulat cea de-a treia ediţie.

Asociația a mai organizat 12 turnee (inter)naționale (peste 60 de concerte) – info pe www.costinsoare.com (cu concerte în Ungaria, Danemarca şi China): Schubertiada-Dialog peste timp/2019 (Marius Ungureanu-violă şi Costin Soare-chitară); De la Schubert la Sting (turneu solo)/2019; Românesc 100%/2019 (Ion Bogdan Ştefănescu-flaut şi Costin Soare-chitară); De la Bach la Beatles/2017, De la Paganini la Piazzolla/2018 (turnee solo Costin Soare-chitară), Turneul de lansare a CD-ului „Twenty Shades of Music”/2017 (Ion Bogdan Ştefănescu-flaut şi Costin Soare-chitară), ş.a.

În 2022, am inițiat două proiecte inedite, Muzică pe pâine-despre frumuseţea muzicii clasice (www.muzicapepaine.ro), 8 concerte-conferinţă la Palatul Suţu (cu lectori-interpreţi precum compozitorul Dan Dediu, organistul şi clavecinistul Steffen Schlandt, dirijorul Cristian Lupeş, pianista Verona Maier, violinista Diana Moş, chitaristul Costin Soare) şi o caravană muzicală în zone cu acces limitat la cultură din jud. Prahova, şi The Guitar Lab (www.guitarlab.ro), primul program din ţară cu masterclass-uri intensive dedicate chitariştilor din toată ţara, desfăşurat în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la care am avut invitaţi patru maeştri de talie internaţională care au susţinut cursuri, conferinţe şi concerte extraordinare. Ambele proiecte au fost co-finanţate de AFCN.

În 2023, în perioada 22.09-5.10, s-a desfăşurat Turneul Naţional MELANCOLIA (Claudia Codreanu-mezzosoprană, Constantin Lazăr-chitară, Costin Soare-chitară), proiect interdisciplinar: 9 concerte, 7 oraşe, peste 1000 de spectatori (550 la concerte, ceilalţi la transmisiunile online), 12 lucrări (voce-lăută / Dowland şi voce-chitară / Schubert), 6 lucrări în premieră la noi pentru lăută şi chitară (realizate de Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu), 36 de picturi (epocile renascentistă şi romantică / expoziție virtuală curatoriată de Maria Pașc), 18 fotografii (realizate de Daniel Munteanu), traducerile textelor cântate (de Alexandru M. Călin) în caietul-program al turneului și site-ul www.melancolia.ro .

Printre partenerii noştri se numără instituţii precum Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Muzeul Naţional „George Enescu”, UCIMR, Institutul Italian de Cultură, Institutul Cervantes, Institutul Balassi-Institutul Maghiar din Bucureşti, Fundaţia ACCUMM, Centrul Național de Artă “Tinerimea Română, Radio România Cultural şi Muzical, Radio Clasic, Observator Cultural ş.a.