//Costin Soare & Ștefan Nistor

Costin Soare & Ștefan Nistor

Costin Soare (www.costinsoare.com) este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit o frumoasă carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la CNA „Dinu Lipatti”, Bucureşti şi prof. asoc. la Universitatea Naţională de de Muzică), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară” (www.seriledechitara.ro), manifestare de succes ajunsă la a şaptea ediţie, în cadrul căreia concertează chitarişti de top din întreaga lume.

Cu o experienţă de 4 turnee naţionale la activ (De la Bach la Beatles/2017; Muzica în palatele României/2016; Armonii pascale/2015 – alături de actriţa Daniela Nane; Nocturne şi dansuri/2013), un CD lansat în 2014 (Nocturne şi dansuri), altul în 2017, Twenty Shades of Music (alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu) membru permanent a două ansambluri camerale (alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi de mezzosoprana Claudia Codreanu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte bună calitate prin intermediul unui instrument a cărui voce intimă şi repertoriu sunt apreciate de publicul larg. Pentru activitatea desfăşurată în 2016 (turneul Muzica în palatele României şi organizarea Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, ediţia a VI-a), Costin Soare s-a numărat printre nominalizaţii secţiunii Muzică Clasică din cadrul Galei Premiilor „Matei Brâncoveanu” ale Fundaţiei Alexandrion.

 

Ștefan Nistor se naste in Bucuresti la inceputul unui an tulbure, pe 14 ianuarie 1989.

11 luni mai tarziu este tinut pe brate intr-o baie fara ferestre a unui bloc din cartierul Drumul Taberei, aflat langa Ministerul Apararii, ferit de gloantele revolutiei.

Urmeaza o scoala generala si un liceu, ambele in acelasi cartier, Drumul Taberei. La inceputul claselor primare ia contactul cu muzica, primind lectii de vioara de la tatal sau, violonist si profesor de muzica, dar, desi talentat, abandoneaza acest drum.

In liceu este convins de un prieten sa mearga la intalnirile trupei de teatru si cunoaste pentru prima data lumea spectacolului, o lume careia alege sa I se dedice, debutand la 17 ani, in clasa a 11a, pe scena teatrului Ion Creanga.

Isi continua activitatea la trupa de teatru pana la terminarea liceului, apoi este admis la facultate la sectia Arta Actorului, clasa prof. Virgil Ogasanu.

La 22 de ani, dupa terminarea studiilor de licenta, fortat de lipsa posturilor vacante pentru calificarea sa, deschide alaturi de un prieten regizor, Teatrul ‘In Culise’, un teatru independent, sub numele caruia profeseaza si astazi.

2017-10-08T20:34:38+00:00