Costin Soare (www.costinsoare.com) este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit o frumoasă carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. „Dinu Lipatti”, Bucureşti şi profesor asociat la Universitatea Naţională de de Muzică din Bucureşti), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară” (www.seriledechitara.ro), manifestare de succes ajunsă la cea de-a şaptea ediţie, în cadrul căreia concertează chitarişti de top din întreaga lume. Cu o experienţă de 7 turnee naţionale la activ (Flautul fermecat/2018 – alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu; De la Paganini la Piazzolla/2018; turneul de lansare a CD-ului Twenty Shades of Music/2017 – alături de Ion Bogdan Ştefănescu; De la Bach la Beatles/2017; Muzica în palatele României/2016; Armonii pascale/2015 – alături de actriţa Daniela Nane; Nocturne şi dansuri/2013),, două CD-uri, unul lansat în 2017, „Twenty Shades of Music”– alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, celalălalt, un album solo, în 2014 („Nocturne şi dansuri”), membru permanent a două ansambluri camerale (alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi de mezzosoprana Claudia Codreanu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte bună calitate prin intermediul unui instrument a cărui voce intimă şi repertoriu sunt apreciate de publicul larg. Pentru activitatea desfăşurată în 2016 (turneul Muzica în palatele României şi organizarea Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, ediţia a VI-a), Costin Soare s-a numărat printre nominalizaţii secţiunii Muzică Clasică din cadrul Galei Premiilor „Matei Brâncoveanu” ale Fundaţiei Alexandrion.

 

Marius Ungureanu (www.mariusungureanu.de)

Inca din anii de studentie a aratat un interes deosebit pentru muzica noua, intotdeauna facand tot posibilul sa caute noi moduri de interpretare si legaturi cu celelalte arte. Astfel, in 1985 a prezentat mai multe cvartete de coarde scrise de compozitori romani, la Zilele Culturale Romanesti din Amsterdam. In acelasi an s-a stabilit in Germania avand sa devina unul din trei violisti principali ai Orchestrei Filarmonicii din Freiburg im Breisgau. In 1987 a detinut aceeasi functie, de data asta in cadrul Orchestrei Tonhalle din Zurich. In 2008 a fost compozitor in rezidenta in orasul Langvad din Danemarca. A devenit prim violist in cadrul orchestrei operei din Zurich (Elvetia) iar apoi prim violist in orchestra simfonica Aalborg din Danemarca.

Din ianuarie 2017 este liber profesionist.

Marius Ungureanu s-a nascut la Sibiu in 1962 si a inceput sa studieze vioara in orasul natal de la varsta de sase ani. A continuat apoi la Bucuresti, la Liceul de Muzica George Enescu unde a continuat viola la profesorul Mugur Popovici.

In 1977 a participat la Tabara Muzicala Internationala de Vara de la Interlochen – Michigan, in Statele Unite ale Americii.

In 1984 a absolvit Conservatorul “Ciprian Porumbescu” la clasa lui Valeriu Pitulac.

In afara de activitatea strict interpretativa, Marius Ungureanu a compus si muzica pentru teatru si film, fiind chiar compozitor in rezidenta in localitatea Langvad din Danemarca (2008). Cateva dintre proiectele pentru care a lucrat de-a lungul carierei sunt filmele „Battle for earth“ de S. Eisenstein si  „Mother“ de Pudowkin, “Der Traum” impreuna cu T. Rocsoreanu, Meisi Timm si Monique Popescu, dar si piesa de teatru „Der Mensch erscheint im Holozän“ de Max Frisch. In afara de titlurile mentionate a mai lucrat in diferite alte proiecte atat in Germania cat si in alte tari din Europa precum Elvetia, Danemarca, Romania, etc.

Descarcă afiș