1. Bursa Kitharalogos se desfăşoară sub forma unui concurs online şi se adresează tuturor chitariştilor români născuţi după 1.01.1991 şi se va desfăşura în perioada 1 aprilie -15 octombrie 2021.
 2. Valoarea bursei este de 5000 RON (Premiul I-Bursa Kitharalogos, 1200 RON; Premiul II-700 RON, Premiul III-500 RON), la care se adaugă, pentru câştigătorul premiului I, o bursă în valoare de 2200 RON la prestigioasa Academie ICon Arts Transilvania 2022. Vor mai fi oferite corzi şi accesorii (400 RON) din partea sponsorilor asociaţiei.
 3. Scopul bursei este promovarea muzicii româneşti contemporane şi sprijinirea tinerilor interpreţi români care se pregătesc de o carieră muzicală.
 4. Cei care doresc să participe, o pot face înscriindu-se la adresa de email kitharalogos@gmail.com, unde sunt rugați să trimită o copie după buletin, o scurtă biografie și repertoriul ales.
 5. Nu se percepe taxă de înscriere.
 6. Programul va conține două piese: o lucrare scrisă de un compozitor român pentru proiectul „Musica de los serres imaginarios” din cadrul Festivalului Internaţional „Serile de chitară” (a se vedea lista de mai jos) şi o altă lucrare la alegere (pot fi şi două părţi dintr-o sonată, suită etc.), cu durata între 4 și 7 minute.
 7. Câştigătorii ediţiilor anterioare nu pot participa.
 8. Toţi concurenţii înscrişi vor trimite pe mailul asociației kitharalogos@gmail.com linkul de pe youtube cu un fișier video needitat, înregistrat în condiții bune/foarte bune audio și video (minim 720p), care va conține programul ales, până la cel târziu 15 octombrie 2021. Cele două lucrări pot fi înregistrate separat şi puse împreună în acelaşi fişier.
 9. Lucrările compozitorilor români fac parte din nou apăruta antologie „Cartea fiinţelor imaginare”- muzică contemporană pentru chitară, care poate fi comandată de la Editura Grafoart. Un preview poate fi văzut aici

Şerban Marcu (n. 1977) – A bao a qu

Sebastian Ţună (n. 1987) – Anagénnisi (Pasărea Phoenix)

Sebastian Androne Nakanishi (n. 1989) – La belle Mélusine rapace (Sirena)

Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu (n. 1971) – Baldanders

Gabriel Mălăncioiu (n. 1979) – Simurgul

Acestea pot fi ascultate aici

 1. Juriul, alcătuit din personalităţi ale vieţii muzicale româneşti şi internaţionale, este alcătuit din profesori-chitarişti şi compozitori. Președintele juriului este chitaristul francez Rémi Jousselme, unul dintre cei mai importanți chitariști francezi contemporani.
  1. Criteriile de apreciere a prestaţiei concurenţilor însumează 100 de puncte, acordate dupa cum urmează:
  1. respectarea textului partiturii: 20 puncte
  2. calitatea sunetului şi acurateţea tehnică: 30 de puncte
  3. dificultatea repertoriului: 15 de puncte
  4. aportul artistic, prestaţia generală şi prezenţa scenică a interpretului:  35 de puncte
 2. Cea mai mică şi cea mai mare notă a fiecărui concurent se vor tăia şi se va face media celorlalte note. Profesorii care au elevi/studenţi în concurs nu îi pot nota pe aceştia, iar acelaşi lucru este valabil pentru compozitorii cărora li se cântă lucrările.
 3. În urma jurizării, se vor decide cei trei câştigători, primele trei punctaje în ordine descrescătoare.
 4. Asociaţia Kitharalogos îşi rezervă dreptul de a acorda 2 premii speciale concurenţilor.
 5. Hotărârile juriului sunt definitive; nu se admit contestaţii.
 6. Câştigătorii vor fi invitaţi să participe cu un mini-recital în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, în cadrul unei seri speciale la Palatul Suţu, intitulată „Gala Bursei Kitharalogos”, iar câştigătorul premiului I va fi invitat anul următor să susţină un recital în cadrul festivalului.