Gala „Bursa Kitharalogos” la Palatul Suţu
Miercuri, 6 noiembrie, ora 19, la Palatul Suţu, în cadrul Stagiunii Muzicale „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM, va avea loc al cincile concert din cadrul Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, ediţia a IX-a. Gala câştigătorilor „Bursei Kitharalogos” prezintă câştigătorii celei de-a doua ediţii a unui concurs online unic în România, cu premii totale în valoare de 2000 de euro, incluzând o bursă la oferită de UCIMR la ICon Arts Transilvania 2020. Concursul se adresează tinerilor chitarişti până în 30 de ani, aceştia fiind invitaţi să posteze pe pagina de youtube a asociaţiei o lucrare scrisă în ultimii ani de compozitorii români pentru festival, alături de o altă lucrare de 4-9 minute Prin acest proiect, asociaţia îşi propune să stimuleze nu numai compozitorii, ci şi tinerii interpreţi în a cânta şi promova piesele foarte bune comandate de asociaţie în ultimii ani pentru proiectul “Musica…”, pe lista lucrărilor din care pot alege fiind compozitori precum: Dan Dediu, Carmen Cârneci, Gabriel Mălăncioiu, Gabriel Almaşi, Sebastian Androne, Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu. Juriul format din profesori-interpreţi şi compozitori de la Universităţile şi Academiile de Muzică din ţară, prezidat de Rémi Jousselme, important chitarist francez care va concerta în cadrul festivalului, a decis deja cei trei câştigători care vor fi anunţaţi în seara concertului. Câştigătorul premiului I va fi recompensat cu 2500 de RON şi bursa oferită de UCIMR, iar cei de pe locurile II şi III vor primi câte 2000, respectiv 1500 de RON.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Proiect co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos
Sponsori: Hora S.A., Reghin, Fabrica de Instrumente Muzicale; GSR Audit & Expertise; Tecnoservice Equipment SRL; Savarez.
Parteneri: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Institutul Cervantes, Institutul Maghiar din Bucureşti-Institutul Balassi, Muzeul Naţional „George Enescu”, Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Fundaţia ACCUMM, , ICon Arts Transilvania 2020, Athenee Palace Hilton Bucharest.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Observator Cultural, Agenţia de Carte.ro, Radio Clasic, Liternet.ro