Recital aniversar Piazzolla în încheierea Serilor de chitară 2021. Duo Bandini-Chiacchiaretta (chitară-bandoneon)

Marţi, 16 noiembrie, Duo Bandini-Chiacchiaretta va susţine un recital la Sala Patria din Braşov, sub egida Filarmonicii Braşov şi a UCIMR (Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România), cu sprijinul Institutului Italian de Cultură, cu un program dedicat celui care a reinventat Tango-ul, Astor Piazzolla, creînd un gen intitulat „tango nuevo” , devenit un fenomen muzical foarte iubit de către melomanii din toată lumea.  Recitalul, intitulat „Le Grand TANGO”, va conţine cîteva dintre cele mai frumoase piese scrise de maestrul argentinian, precum Adios Nonino, Oblivion, Libertango, Invierno Porteno.

Intrarea la concert se va face pe baza biletelor care se găsesc la casa de bilete a Filarmonicii Brașov.

Intrarea la concert se face pe baza prezentării certificatului verde de  vaccinare. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Purtarea corectă a măştii este obligatorie pe întreaga durată a concertului.

 

PROGRAM “LE GRAND TANGO”

Astor Piazzolla:

– Bandoneon

– Remembrance

– Zita

– Adios Nonino

– Suite da “Maria de Buenos Aires”

– Invierno porteno

– Le Grand Tango

– Oblivion

– Libertango

 

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Sponsori: Hora S.A., Reghin, Fabrica de Instrumente Muzicale; Savvy Finance; Tecnoservice Equipment SRL; Savarez.

Parteneri: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Orchestrele şi Corurile Radio România, Filarmonica de Stat Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Filarmonica Braşov, Institutul Italian de Cultură, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), ICon Arts Transilvania 2022, Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Fundaţia ACCUMM.

Parteneri media: Radio România Muzical, Agerpres, Radio Trinitas, Agenţia de Carte.ro, Liternet.ro, BookHub.ro, Revista Profil Cultural.