Recital Marcin Dylla (Polonia): în program, Giuliani, Ohana, de Falla, Milhaud, Britten, Guastavino, Ponce

Intrarea la concert este liberă şi se face pe bază de invitaţie, scriind la adresa kitharalogos@gmail.com

Descarca afis Marcin Dylla

Apreciat de Washington Post ca fiind „unul dintre cei mai talentați chitariști din lume”, polonezul  Marcin Dylla concertează sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 19, în frumoasa Aulă a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, în cadrul celei de-a opta ediţii a Festivalului Internaţional „Serile de chitară”. Cu 19 premii I obținute în perioada 1996-2007 la cele mai importante concursuri internaționale din lume, Marcin Dylla face parte din elita chitariştilor, dovadă fiind cariera spectaculoasă pe care o are, fiind invitat să susţină recitaluri la festivaluri şi în stagiuni concertistice de pe întregul mapamond. Muzician profund, interesat în egală măsură de repertoriul tradiţional al chitarei cât şi de muzica contemporană, Marcin Dylla aduce un omagiu chitarei moderne prin includerea în recitalul de la Bucureşti a două lucrări esenţiale în istoria instrumentului: „Temă, variaţiuni şi fugă pe Folia de España” de Manuel Maria Ponce şi “Nocturna, op. 70” de Benjamin Britten. Prima este rezultatul colaborării fructuoase dintre compozitorul mexican Manuel Ponce şi legendarul chitarist Andrés Segovia, cel care a ridicat chitara la rangul de instrument de concert în prima jumătate a secolului XX, iar cea de-a doua marchează intrarea chitarei în lumea avangardei muzicale europene, rod al colaborării dintre doi muzicieni englezi de marcă, compozitorul Benjamin Britten şi chitaristul Julian Bream, care a împlinit recent 85 de ani.

 

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Sponsori: GSR Audit & Expertise, Compania de administrare a Domeniului Bran, Tecnoservice Equipment SRL, Savarez.

Parteneri: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Institutul Cervantes, Institutul Maghiar din Bucureşti-Institutul Balassi, Muzeul Naţional „George Enescu”, Fundaţia ACCUMM, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), ICon Arts Transilvania 2019, Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, Athenee Palace Hilton Bucharest.

Parteneri media: RFI România, Observator Cultural, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Trinitas TV, Agenţia de Carte.ro, Radio Clasic, Liternet.ro.